Interesting puzzle about Pancake Day for children and adults


puzzles about Carnival

Carnival - Slavic holiday, which lasts a week before Lent.

Maslenitsa celebration is often associated with the arrival of spring and the joy of the awakening of nature.The main attributes are the traditional Shrovetide celebrations, dancing, and, of course, fragrant pancakes with hot tea.Since childhood, you can teach a child to beautiful traditional holidays, and to him it was more fun to walk, there are puzzles about Pancake Day.

____________________________

Content

  1. Option 1: Riddles about Pancake children
  2. Option 2: Mysteries of about Pancake adults
  3. Video


Option 1: Riddles about Pancake children

Puzzles for childrenYou can arrange a competition or quiz, and for every child otgadku reward in the form of a tasty treat of pancakes with honey, jam or other filling.

Riddles in prose:

    thumb_200.jpg
  • Riddle 1: She was first on the nose, and now it has come, and not itself, and with joy and pancakes.The answer: Mardi Gras.
  • Riddle 2: burn an effigy of a holiday, and see off the winter?The answer: Mardi Gras.
  • Riddle 3: With the arrival of her blossoming snowdrops in the forest.The answer: Spring.
  • Riddle 4 What is poured into the pan, but in four ply?The answer: Damn.
  • Riddle 5: melted snow, meadow alive.Day arrives.When this happens?The answer: the spring.

riddles in verse:

Riddle 1:

round, yellow, fragrant,
and tastes so sweet!
Like the sun burns,
eat quickly lures,
only mom bake,
He jumped and into the mouth!
clue: Damn.

Riddle 2:

This holiday - delicious!
bake pancakes in the morning.These
- sour cream and jam,
And, of course, caviar!
clue: Mardi Gras.

Riddle 3:

Cast out from us snowstorm,
ride on the carousel,
Melt ice cold,
Let spring will come soon!
clue: Mardi Gras.

Riddle 4:

Warm, round and ruddy,
Delicious sour cream!
treated all guests,
and children, and friends!
clue: Damn.

Riddle 5:

scenarij-razvlechenija-dlja-detej-starshego-doshkolnogo-vozrasta-veselaja-maslenica.jpg

What a holiday - delicious!
this day bake pancakes.They anoint
we jam,
To what are they tasty!
clue: Mardi Gras.

Riddle 6:

Everything baked pancakes,
Eat plenty of give us,
Scarecrow winter burn,
A spring beckoning to us.
clue: Mardi Gras.

Helpful hints: not ask too difficult puzzles to children, because they are disappointed if they can not guess.Even if the child does not guess a riddle, presented him with a tasty treat as a consolation prize.

Top

Option 2: Mysteries of about Pancake adults

In celebration of Maslenitsa love to have fun not only children but also adults, which can also come up with an interesting quiz with puzzles and prizes.

Riddles in prose:

    img_2_1.jpg
  • Riddle 1: On baldness kapnesh, paste, hover, take out, straightened.The answer: bake pancakes.
  • Mystery 2: The land - crumbs from the ground - tortillas.The answer: Grain.
  • Riddle 3: king-bird sits on the golden eggs.The answer: Frying pan on the coals.
  • Riddle 4: Beach iron, fish without bones, water road.The answer: Frying a pancake and butter.
  • Riddle 5: Current iron, posad spring.The answer: Pancake in a frying pan

Riddles in verse:

Riddle 1:

Oh, you Gourmet-protection!
oil pan!As happened
antiquity -
Going to ...!
clue: the mother-to pancakes.

Riddle 2:

Previous post - festivities,
carnivore, joy and pancakes.
And winter with cruel parting,
the covenant of good old times.
clue: Mardi Gras.

Riddle 3:

Throughout fairs, festivals,
fun all the people!Take me back
cold winter,
After spring already at the gates!
all week rest,
All pancakes are treated!
clue: Mardi Gras.

Riddle 4:

Its like everything,
loved by adults and children,
Though stuffed, though without,
Everyone wants to eat it,
round it crisp,
He of butter from shining.
clue: Damn.

maslenitsa-1.jpg

Riddle 5:

On this holiday, everyone wants,
House not to sit for a long time,
And all fair race,
Performances watch,
Speakers clowns,
Bake delicious pancakes,
Once a year isholiday,
At the end of winter.
clue: Mardi Gras.

Riddle 6:

has a shape of a circular,
Yellow inherent in it,
The Pancake hands warm,
very sweet it tastes.
clue: Damn.

Helpful hints: you can also come up with prizes for adults or alternatively asked to perform the task comic, if not guess the riddle someone.In celebration of Maslenitsa are not only fun puzzles and and festivals, such as the burning of stuffed animals and provozhaniya winter.You can do it collectively with your friends and have fun from the heart.

Top

Video


Top